show sidebar & content

BE D12 officieel in gebruik genomen

03 okt 2014 / in Regionieuws

Na zeven jaar, duizenden manuren en veel geduld was het zover; de D12 (bouwjaar 1957) is volledig gerestaureerd. Met een rit van Nordhorn naar Bad Bentheim (op zaterdag 27 september 2014) waren alle vrijwilligers getuige van de ingebruikname van deze fraaie loc. “Een juweeltje” aldus Reinhard Bergmann, voorzitter van Graf MEC. In de afgelopen zeven jaar hebben vrijwilligers van Graf MEC de locomotief met veel ijver hersteld, tezamen met rijtuig 352. Reinhard Bergmann prees vooral de toegewijde ambachtslieden die “veel nachten aan de loc en rijtuig hebben gehamerd en gewerkt”. Speciale dank ging uit naar de vele sponsors en de Bentheimer Eisenbahn. “We zijn erg blij met zo’n actieve club, het leeft en onderhoudt onze spoorweggeschiedenis,” prees Joachim Berends, voorzitter van de Bentheimer Eisenbahn. Burgemeester Thomas Berling van Nordhorn benadrukte het belang en het toeristische aspect van de locomotief. De D12 en rijtuig 352 zullen in eerste instantie worden ingezet voor de jaarlijkse, erg populair in de regio zijnde Nikolausfahrten.

BE D12 met rijtuigen BE 352 + BE 201 in Eschebrügge

BE D12 met rijtuigen BE 352 + BE 201 in Eschebrügge

BE D12 met rijtuigen BE 352 + BE 201 in Esche

BE D12 met rijtuigen BE 352 + BE 201 in Esche