show sidebar & content

S.T.A.R stoomloc TE 5933 binnenkort buiten dienst

12 okt 2014 / in Regionieuws

Omdat stoomloc TE 5933 van Museumspoorlijn S.T.A.R in Stadskanaal aan het eind van dit jaar voor langere tijd buiten dienst gaat werd op zaterdag 11 oktober 2014 een fraaie fotogoederentrein georganiseerd. Met een treinlengte van 114 meter werd rond enen ’s middags vertrokken vanuit Stadskanaal richting Musselkanaal, gevolgd door vele fotografen die het geheel maar al te graag op de chip vast wilden leggen. Helaas waren de weergoden de trein en het volgende gezelschap niet goed gezind, vooral bij de fotostops tussen Nieuw-Buinen en Stadskanaal moest de ISO-waarde van de aanwezige camera’s flink opgeschroefd worden terwijl bij de laatste fotostop een paraplu geen overbodige luxe was. De stoomloc zal in december van dit jaar nog ingezet worden voor de populaire Kerstritten.

Nieuw-Buinen, 11-10-2014, S.T.A.R TE 5933 met fotogoederentrein

TE 5933 met fotogoederentrein in Nieuw-Buinen

Stadskanaal, 11-10-2014, S.T.A.R TE 5933 met fotogoederentrein

TE 5933 met fotogoederentrein in Stadskanaal