show sidebar & content

Bentheimer Eisenbahn is gestart met spoorvernieuwing

14 okt 2014 / in Regionieuws

De Bentheimer Eisenbahn AG is in oktober 2014 begonnen met de renovatie van een kleine 7 kilometer spoor. Tussen Nordhorn en Laarwald zal in totaal bijna 2,8 kilometer spoor worden vernieuwd, in Veldhausen is reeds 750 meter spoor vervangen. De houten dwarsliggers worden meest vervangen door betonnen exemplaren. In Neuenhaus en Nordhorn worden tevens twee wissels vervangen. Ook het vervangen van 4,1 kilometer spoor tussen Bad Bentheim Nord en Gildehaus ligt in de planning. Kortom, er worden meer dan 7300 dwarsliggers en ruim 8000 ton grind vervangen. De kosten van bovenstaande spoorsaneringen is vier miljoen euro, 50% van de kosten wordt gedragen door het Schienengüterfernverkehrsnetzförderungsgesetz (SGFFG), 40% door de deelstaat Niedersachsen en 10% door de Bentheimer Eisenbahn AG.

Bentheimer Eisenbahn is gestart met spoorvernieuwing

Bentheimer Eisenbahn is gestart met spoorvernieuwing