show sidebar & content

Containerterminal Bad Bentheim officieel geopend

24 okt 2014 / in Regionieuws

Projectdirecteur René van der Plas van Maasvlakte 2, onderdeel van The Port of Rotterdam was vandaag speciale gast bij de opening van de nieuwe containerterminal van de Bentheimer Eisenbahn. De nieuwe terminal op Bad Bentheim Nord is samen met de EuroTerminal II op Coevorden-Heege als verzamel- en verdeelpunt van spoorcontainers van belang voor een heel groot gebied;  Drenthe, Twente en de Grafschaft Bentheim plus aangrenzende delen van andere Duitse regio’s. De terminal op Bad Bentheim Nord krijgt nadrukkelijk ook een functie voor containervervoer van en naar de regio Twente. Met de komst van de spoorterminal is een nieuw “puzzelstukje” in de samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse logistiek gecreëerd. Met de terminal op Bad Bentheim Nord verbetert de bereikbaarheid van de regio en is de haven van Rotterdam een stuk dichter bij het achterland. Door de directe verbinding met de Trans-Europese netwerken van de Europese Unie zijn bestemmingen als Scandinavië alsook Oost- en Zuid-Europa nu sneller te bereiken.