show sidebar & content

Noord Nederland krijgt directe goederenlijn naar Malmö

28 okt 2014 / in Regionieuws

Bedrijven uit Noord-Nederland, met een constante goederenstroom naar Zweden, kunnen vanaf half januari 2015 drie keer in de week gebruik maken van de rechtstreekse spoorverbinding vanaf de regio Emmen-Coevorden, via de CTT-terminal op Bad Bentheim Nord, naar de Zweedse stad. In minder dan 24 uur staan goederen die op de EuroTerminal II  zijn ingeladen, op het emplacement in Zweden. De lijn maakt een tussenstop op Bad Bentheim Nord voor extra lading. De verbinding is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de Dryport Emmen-Coevorden, de EuroTerminal Emmen-Coevorden-Hardenberg en de Bentheimer Eisenbahn. De start van de nieuwe treindienst werd bekendgemaakt door de heer Joachim Berends, voorzitter van de raad van bestuur van de Bentheimer Eisenbahn AG. Hij deed dat tijdens de officiële opening van de nieuwe containeroverslag (CTT) op Bad Bentheim Nord. De bezettingsgraad van de trein wordt door partijen als “goed” betiteld, maar ze verwachten een snelle groei, wanneer de lijn ook echt is gaan rijden.