show sidebar & content

Containertrein Bad Bentheim-Coevorden binnenkort dagelijks

12 nov 2014 / in Regionieuws

Terminal operator en gecombineerd vervoerder (CTT) verwacht dat de frequentie van de containertrein Bad Bentheim-Coevorden binnenkort tot dagelijks opgevoerd kan worden. Nu rijdt de in begin september gestarte containertrein nog met een frequentie van drie maal per week. Volgens directeur Gerco Linthorst van Combi Terminal Twente zit de trein “vanaf dag één vol”. Het gaat daarbij om containers die voorheen over de weg tussen Rotterdam enerzijds en Oost-Nederland en het westen van Duitsland anderzijds werden vervoerd. Linthorst hoopt dan ook op afzienbare termijn afspraken te maken met de Rotterdamse containerstuwadoor ECT over uitbreiding van de dienst. De trein heeft een capaciteit van negentig teu en rijdt vanuit Rotterdam naar Bad Bentheim. Daar wordt de trein gesplitst en gaat de helft met een capaciteit van 45 teu door naar de EuroTerminal II op Coevorden-Heege. Daarmee heeft de nieuwe dienst momenteel een jaarcapaciteit van zo’n 25.000 teu vice versa. De tractie voor de containertreinen tussen Bad Bentheim en Rotterdam wordt verzorgd door LOCON.

Containertrein Bad Bentheim - Coevorden binnenkort dagelijks

Containertrein Bad Bentheim – Coevorden binnenkort dagelijks