show sidebar & content

Emlichheim pleit voor beveiligde overwegen

05 nov 2014 / in Regionieuws

De gemeente Emlichheim pleit voor het beveiligen van alle spoorwegovergangen op het BE-lijntje tussen Coevorden en Bad Bentheim. Ook moet worden onderzocht welke overgangen kunnen worden opgeheven of samengevoegd. Tussen Coevorden en Neuenhaus liggen 59 spoorwegovergangen, waarvan momenteel de zestien belangrijkste slagbomen hebben. Slagbomen zijn sowieso noodzakelijk wanneer in de toekomst mogelijk weer personentreinen gaan rijden tussen Coevorden en Bad Bentheim. Begin 2015 valt de beslissing over het weer geschikt maken van het deel Bad Bentheim-Neuenhaus voor personenvervoer. Een besluit over het deel naar Coevorden valt later. Het aanpassen van het traject Neuenhaus-Coevorden voor personenvervoer en alles wat daar technisch bij komt kijken kost ruim 17 miljoen euro.

Onbewaakte overweg op het BE-lijntje in Veldhausen

Onbewaakte overweg op het BE-lijntje in Veldhausen