show sidebar & content

Record Bentheimer Eisenbahn voor het vervoer per spoor

02 jan 2015 / in Regionieuws

De Bentheimer Eisenbahn kan terugkijken op een succesvol jaar. Ten opzichte van vorig jaar is het goederenvervoer per spoor met 8 procent gestegen, de teller stond oudejaarsdag op ruim 1,25 miljoen ton. “Het transport van en naar het Europark is gestegen met 14 procent”, aldus Joachim Berends, directeur van de Bentheimer Eisenbahn, “de logistieke sector heeft de crisis nagenoeg achter zich gelaten”. Op 28 januari aanstaande start de nieuwe containershuttle Coevorden-Malmö v.v. (via Bad Bentheim), een samenwerking tussen de Bentheimer Eisenbahn en Kombiverkehr uit Frankfurt am Main. “Eén trein, geschikt voor zowel containers en opleggers, vervangt ongeveer 38 trucks”, verwacht Joachim Berends, “een tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de tolperikelen van de laatste tijd versterken het goederenvervoer per spoor”. In de infrastructuur is vorig jaar vier miljoen euro geïnvesteerd, op het gehele BE-lijntje werd ruim zeven kilometer spoor vernieuwd, bij Coevorden-Heege is de aanleg van het nieuwe “Industriestammgleises” voltooid, dit industriespoor vervangt de huidige verbinding tussen het Europark en Laarwald. Het nieuwe spoor, goed voor een investering van ruim acht ton, zorgt voor een betere ontsluiting en ontwikkeling van het Europark. Het project werd uitgevoerd op initiatief van de Europese Unie via het ministerie van economie in Niedersachsen, Grafschaft Bentheim en Güter Verkehrszentrum Europark Coevorden-Emlichheim.

Record Bentheimer Eisenbahn voor het vervoer per spoor

Record Bentheimer Eisenbahn voor het vervoer per spoor