show sidebar & content

Oplevering Van Gend & Loosloods in Coevorden

13 mei 2015 / in Regionieuws

De geheel opgeknapte en rolstoelvriendelijke Van Gend & Loosloods aan de Parallelweg in Coevorden is onlangs opgeleverd. Het gebouw zal dienst doen als een Smart Workcentre. Eigenaar van het pand is Orangerock uit Emmen. Zeker is dat ondernemer Hans Kardol uit Coevorden er zijn ICT-bedrijf Excimp gaat vestigen. Daarnaast zijn er vergevorderde besprekingen met een andere kandidaat. Bovendien komen er flexplekken in het gebouw. “Het is werkelijk heel mooi geworden”, aldus gemeentelijk projectleider Henk-Jan ten Brink. Wie belangstelling heeft om zich ook te vestigen in het pand, is welkom tijdens een bijeenkomst die binnenkort in het pand wordt gehouden. Medio april is het gebouw overgedragen aan de gebruikers. Bouwbedrijf Oude Lenferink voerde de werkzaamheden uit die eind september 2014 van start gingen. De kosten voor de renovatie en verbouwing waren ongeveer 600.000 euro, waarvan de gemeente Coevorden via de RSP-gelden circa 57.000 euro betaalt. Het overgrote deel komt uit subsidies, onder meer van Leader (Europees Landbouwfonds) en de provincie Drenthe. De Van Gend & Loosloods stamt uit het begin van de vorige eeuw en is vermoedelijk gebouwd tussen 1911 en 1924. De loods is destijds in dezelfde stijl gebouwd als het toenmalige NS-station in Coevorden. Behalve als loods heeft het gebouw dienst gedaan als douanekantoor en (tot 1994) als kantoor van de Bentheimer Eisenbahn . Het pand was het laatst in gebruik bij Stichting Hulp Aan Polen (SHAP).