show sidebar & content

Meer verladers ontdekken verbinding Coevorden-Malmö

07 mei 2015 / in Regionieuws

“We zien duidelijk een positieve ontwikkeling in de belangstelling voor de shuttle Coevorden-Malmö en terug. Er zijn vrijwel permanent gesprekken gaande met verladers om in te stappen op de nieuwe verbinding. Zowel in Nederland, als ook in Zweden.” Op het moment van het gesprek staat Jean Philippe Florijn van KombiVerkehr op het punt om opnieuw naar Zweden te vertrekken om retourlading binnen te halen voor de shuttle die inmiddels ruim drie maanden drie keer in de week rijdt tussen Coevorden en de Zweedse havenstad en terug. “Dat we volledig volgeboekt zijn, is overdreven om te stellen, maar we zien een duidelijke lijn omhoog qua bezetting. Coevorden doet het gewoon al goed ten opzichte van de verwachtingen, in Bad Bentheim hebben we nog ruimte in de aanbieding. Ik verwacht ook daar binnen afzienbare tijd een verdere groei qua ladingaanbod. Zeker gezien de serieuze contacten die lopen.” Volgens de manager Benelux van KombiVerkehr kost het tijd en overtuigingskracht om verladers van de ene transportweg op de andere te krijgen. Van de weg naar het spoor met containers en opleggers. “Er is een groep die echt de kat uit de boom kijkt. Ze hebben wel een positieve houding, maar willen toch eerst zien of er continuïteit in de verbinding zit.” Jean Philippe Florijn is daarvan overtuigd, zegt hij. Ook Zweedse bedrijven zijn voorzichtig om een overstap te maken naar het internationale spoor. “Maar dat past sowieso in de Zweedse cultuur. Het gaat daar allemaal nog iets bedachtzamer dan hier.”

Meer verladers ontdekken verbinding Coevorden-Malmö. Foto: Dagblad van het Noorden

Meer verladers ontdekken verbinding Coevorden-Malmö. Foto: Dagblad van het Noorden