show sidebar & content

Goederenshuttle Coevorden-Malmö vernieuwd

21 nov 2015 / in Regionieuws

De rechtstreekse goederenshuttle tussen Coevorden en Malmö wordt vanaf 27 november a.s. nieuw leven ingeblazen. Zo gaat de rechtstreekse trein gebruik maken van de ruim opgezette Mertz Kombiterminal bij de Zweedse stad. Er is een snellere afhandeling van de lading mogelijk en er hoeft minder gerangeerd te worden. De EuroTerminal (ETC) biedt voor verladers ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het moderne overslagcentrum met crossdocking (een efficiënte en kostenbesparende logistieke oplossing waarbij goederen direct worden gedistribueerd zonder ze eerst op te slaan) op het terrein. De Mertz Kombiterminal bij Malmö is een belangrijk draaipunt voor railcontainers, maar vooral ook voor opleggers die per trein worden vervoerd van en naar het Zweedse binnenland en andere delen van Scandinavië. In de afgelopen maanden heeft zich een aantal nieuwe gebruikers van de lijnverbinding gemeld die vanaf 27 november a.s. lading gaan aanleveren. De goederenshuttle rijdt twee keer per week en vertrekt op dins- en vrijdagavonden vanaf de EuroTerminal, via Bad Bentheim rechtstreeks naar Malmö en de volgende dag terug. Bij een groeiend ladingaanbod kan de frequentie van de verbinding snel worden verhoogd. Groot voordeel bij gebruik van de goederenshuttle is dat er 28,5 ton aan netto lading meegenomen kan worden.

Zie ook:
07-05-2015, Meer verladers ontdekken verbinding Coevorden-Malmö
31-01-2015, Eerste goederenshuttle naar Malmö is onderweg

09-01-2015, Eerste trein naar Malmö vertrekt op 28 januari 2015

28-10-2014, Noord-Nederland krijgt directe goederenlijn naar Malmö